Fazla incelemedim ve takip etmedim açıkcası şuan belkide ihtiyacımız olan herşeye cevap verebiliyordur.. bi araştırma yapmak lazım .. bakıyorum ara sıra.. Hatta bazı download sitelerinde Pardus'un desteklediği bazı programlar için bölüm bile açılmış
Bilgisayarımı ilk toplayıp kuruluma geçtiğimde elimde Pardus CD-si vardı. Eski PC'm ile ilk duyurulduğunda internetten çekmiştim ve yaklaşık 1024 kbps ile 7 saat sürmüştü. Kurulum işlemine geçince ve a'dan Z'ye Türkçe menülerle karşıma çıkan bu işletim sisteminin temellerinin linux işletim sistemine ait olması iyi. Dil seçiminde her zaman olduğu gibi öncelik İngilizce diline verilmesine alışmıştık ama bunda bir değişiklik yapmamak ve ön tanımlı dilin Türkçe olması gerçekten gurur verici. İlk indirme gününde 800.000 küsür kişi içinde olmakta güzeldi. Pardus'un sisteminize yüklenmesi biraz vakit alsada sonuç olarak Türkçe işletim sistemine sahip olmak çok güzel. Gel gelelim daha yeni olması sistemde kullanılabilir yazılımların eksikliği söz konusu. Şuan bilemiyorum Pardus'un desteklediği grafik - ofis yazılımları var mı ? Varsa hiç düşünmeden Windows'dan vazgeçip pardus yükleyebilirim. Ek olarak 3. parti programlarınında sistemle uyumluluğu söz konusu olduğu için yakın bir vakitte Pardus'a geçmem söz konusu değil.. Ama siz ne dersiniz bilemem ?
Madem sadece iş yerlerine, ofislere mahsus bi durum bu .. benzer yerler içinde geçerli olsun şimdi aklıma gelmiyor. Yerel ağ falan.. ya kardeşim o zaman sen windows'u yaparken yerel ağ cd si yapıcaksın şifrelemenide kendin yapıcaksın.. 500€' da fiyat çekiceksin.madem bu kadar önemli ! herkes değil şirketi olanlar alsın. şifreleyin şöyle yapın böyle yapın.. sen neden benim bilgisayar kullanımımı zorlaştırıyorsunki ? ne istek kalır ne bişi. bu adamlar yaptıkları bazı şeylerin sonucunu düşünmeden yapmalarındaki tek neden paradır. wireless miş bilmem neymiş.. bugün laptopunu al abicim çık heykele (BURSA) heryer adsl kokuyor. heryerde wireless var .. millet kablolardan kurtulmak için tek çözümü wireless bağlantıda buluyor. şimdi bu adam ne kadar şifrelesede decoder'lar var şifre kırıcılar falan. Bıraksınlar bu ayakları bea.. 3 - 5 kişiyle alt edemedikleri için genelleme yapıp internet paylaşımını yasaklamaya uğraşıyorlar.. türktelekomda yasakmı getircekmiş neymiş .. öyle bişiler duymuştum..
Sitemizde bulunan dökümanlar bilgilendirme ve tanitim amaçlidir. Hak sahibi
kisi veya kurulus talep ettigi taktirde sistemimizden kaldirilir. Forum
kullanim kosullari ve kurallari için lütfen kurallarimizi okuyunuz.
Haketmediginiz bir durumla karsi karsiya kaldiginiz takdirde lütfen site
yetkililerine bildiriniz. Gerekli islem tarafimizca yapilacaktir.